Quilling - Zo doe je dat

Gepubliceerd: 17-01-2018 - Categorieën: DIY Cadeaus , Home Deco , Knutselen met Kinderen , Pasen , Productinfo/Technieken , Valentijn

Quilling - voor jong en oud

Quilling of papierfiligraan is een eeuwenoude techniek die in de Renaissance populair was bij adellijke dames en nonnen om boeken en kistjes te decoreren. Vaak werden restanten verguld papier gebruikt van randen van boeken, waardoor de decoraties leken op het smeedwerk van die tijd.

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die quilling als hobby kiezen. Je kunt er fantastische creaties mee maken en daarbij is het ontspannend om te doen.

In deze blogpost laten we je enkele voorbeelden zien die gemakkelijk te maken zijn. Op ons Pinterest Bord Quilling kun je nog veel meer inspirerende ideeën vinden.

Quilling is een fantastische activiteit voor jong en oud.

Een hart Quillen

In ons assortiment kun je setjes vinden van een vorm en strookjes papier, waarmee je gelijk aan de slag kunt. De quilling pen is niet inbegrepen.

Hier laten we stap voor stap zien hoe je een hart kunt quillen. Onderaan hebben we ook een video.

Bevestig een quilling strook aan de pen en rol op tot de gewenste dikte en knip de strook af. Doe een klein beetje lijm op het uiteinde en zet vast.

Let op: Er zitten twee quilling stroken op een rol in het pakket. Haal die eerst van elkaar af, en gebruik er één. In de video laten we ook een techniek zien waarbij met twee stroken wordt gewerkt.

Plaats de opgerolde stroken in het hart.

Als het hele hart is opgevuld, bestrijk je het met Dana Super Hobbylijm.

Strooi glitter over de nog natte lijm.

Bevestig een ophanglus met enkele kralen aan het hart.

Bekijk ook de Video

Papier-maché Ei met Quilling

Dit tweedelige ei van papier-maché is gedecoreerd door Quilling. De hier gebruikte stroken zijn gesneden van Frans karton. Je kunt uiteraard ook ander karton gebruiken of kant-en-klare quilling stroken.

Verf de papier-mache ei met witte Plus Color Acrylverf.

Snijd de Canson kaart in 5mm brede stroken met behulp van een guillotine trimmer. Begin met het trimmen van het stuk karton, zodat het meetinstrument van de guillotine trimmer zichtbaar is aan de linkerkant.

Plaats elke strip (een voor een) in de gleuf aan het uiteinde van de quillingpen en rol strak op. Plaats de rol in de gewenste vorm in het quilling bord om zijn vorm te behouden.

Verwijder een rolletje van het quilling bord wanneer dat hulpmiddel is gebruikt. Rol zorgvuldig uit tussen twee vingers. Zet de rol vast met een beetje lijm en plaats de rol terug op het quilling bord tot de lijm droog is.

Lijm de uitgeharde rollen op het ei, in een patroon naar keuze. Je kunt het ei of helemaal of slechts gedeeltelijk met quilling rolletjes bedekken.

TIP! Je kunt kleine rolletjes in een grotere vorm op het quilling bord plaatsen, bijvoorbeeld in het hart, en met lijm aan elkaar lijmen zodat een gequild hart ontstaat.

 

Wenskaart met Quilling

Deze wenskaart is gedecoreerd met een vlinder gemaakt met de quilling techniek.

Rol de papierstroken op met behulp van een quilling pen.

Plaats de opgerolde stroken in de gewenste vormen op het quilling bord.

Verwijder voorzichtig de rolletjes van het quilling bord en bevestig een beetje lijm aan het uiteinde zodat de rolletjes hum vorm behouden.

Plaats de rolletjes weer terug in hun vormen op het quilling bord. Je kunt spelden gebruiken om de afstand tussen ringen gelijk te houden. Breng clear multi glue gel aan. Deze lijm is gel-achtig en loopt daarom niet uit. Je kunt ook witte schoollijm gebruiken zoals we bij het hart lieten zien. Laat drogen.

Lijm de papierrolletjes op de wenskaart in het gewenste patroon. In dit voorbeeld is dat een vlinder.

Bekijk hier het assortiment Quilling

Gerelateerde berichten

Deel dit bericht

Product toegevoegd aan vergelijking

iHobby Friends

Ben jij al iHobby Friend?
Ontvang een jaar lang 10% korting op ons hele assortiment*.
Word nu lid voor €10,-- en profiteer meteen.

 Klik hier voor meer informatie

* m.u.v. waardebonnen en reeds afgeprijsde artikelen

Product toegevoegd aan verlanglijst