Geef eens een Explosion box (explosiedoos) cadeau!

Gepubliceerd: 28-01-2020 - Categorieën: DIY Cadeaus

Met een explosion box, of gewoon op zijn Hollands een explosiedoos, kun je fantastische cadeaus maken. Wat deze explosiedoos helemaal bijzonder maakt, is het shaker element op het deksel. Dit is een soort 'raam' met glitter erin dat beweegt als je de doos schudt.

De doos heeft 10 vakken en 10 losse inlegstukken die je kunt versieren met foto's, teksten enz. Je kunt er een prachtige herinneringen doos van maken of maken voor iemand die je geld wilt geven voor een reis, met een vooruitblik op de reis. Alles is mogelijk. Het is leuk om te maken, leuk om te geven en dit is echt een van de meest gewaardeerde cadeaus die je kunt geven, omdat het zo persoonlijk is en je er veel zorg aan besteed. De verrassing van het uiteenvallen van de doos waardoor de explosie aan inhoud zichtbaar wordt, tovert niet alleen een glimlach op het gezicht van de ontvanger, maar vaak is ontroering ook een aspect. Krijg je zo'n explosie doos dan voel je je gewaardeerd!

De explosiedoos hierboven is gemaakt voor het communiefeest van een meisje. Onderaan dit bericht vind je links naar nog 3 ideeën voor het decoreren van explosiedozen.

Werkbeschrijving

Knip een stuk karton iets kleiner dan de bovenkant van het deksel. Knip nog een stuk papier, maar dan iets kleiner dan het stuk karton.

Stans een cirkel uit karton. Gebruik hiervoor de grootste snijmal. Maak een ronde lijst van tweezijdig klevend 3D foam pad waarvoor je de twee grootste snijmallen gebruikt. Houd de snijmallen op hun plek met een stukje schilderstape of masking tape om te voorkomen dat ze gaan schuiven in de stans- en embossingmachine.

Plaats nu het kleine stuk papier uit stap 1 op het grotere stuk karton. Gebruik hiervoor dubbelzijdig tape. Plaats hierop de cirkel en daarop de cirkel van 3D foam pad. Strooi glitter en pailletten in de cirkel. Knip of snijd een stuk hard folie van dezelfde maat als de cirkel. Plaats de hard folie op de 3D foam lijst om deze te sluiten.

Bevestig een stuk handgeschept papier op een stuk tweezijdig folie uit het kleefpakket. En ook de snijmal voor het woord Hallo. Stans de tekst en de lijst uit.

Plaats de lijst op het shaker element van de kaart en het woord op het venster. Maak een strik rond het deksel zoals op de foto.

Stans jurken en kerken uit karton en handgeschept papier.

Knip of snijd stukken karton en papier om de vakken te versieren. Bevestig met dubbelzijdig klevend tape.

Je kunt de uitgestanste figuren (jurken en kerken) bevestigen met 3D foam pads voor een mooi effect.

Bevestig alle decoraties aan de binnenkant van de explosiedoos.

Plaats ook alle losse onderdelen. Je kunt de losse onderdelen bijvoorbeeld decoreren met  figuren die je knipt uit het mooie handgeschepte papier.

Bevestig harten van handgeschept papier in de hoeken met een lijmstift.

Tot slot plaats je het deksel op de doos en is de doos klaar om te geven.

Bekijk de video voor een overzicht van hoe een Explosion Box eruit ziet

Gerelateerde berichten

Deel dit bericht

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

iHobby gebruikt cookies om uw bezoek en het winkelen bij iHobby persoonlijker en makkelijker te maken. Door verder te kijken op onze website gaat u hiermee akkoord.