De DIY pollepel poppenkast

Gepubliceerd: 19-02-2020 - Categorieën: Bamboe , iHobbydee , Knutselen in de vakantie , Knutselen met Kinderen

Bamboe pollepels als basis voor DIY poppen

Deze poppen zijn superleuk om te maken en daarna om mee te spelen en verhalen te vertellen. Je kunt klassieke poppen maken of moderne helden. In dit blog geven we je enkele voorbeelden ter inspiratie.

Werkbeschrijving DIY poppen van Bamboe keukengerei

Bamboe keukengerei is duurzaam en niet duur. Je kunt deze pollepels decoreren en gebruiken om te koken, maar er ook poppen van maken.

Gebruik je nieuwe pollepels dan kun je direct beginnen met decoreren. Je kunt ook oude pollepels gebruiken. Maak ze goed schoon, laat goed drogen en dan kun je ze eerst een likje acrylverf geven. Plus Color Acrylverf is hier een uitstekende verf voor.

Gebruik chenille draad om de armen te maken, zoals hierboven op de foto te zien is.

Daarna kun je breigaren rond de bovenkant van de steel wikkelen voor het 'lijf'.

Deze pollepel krijgt vervolgens een rokje aan van vilt.

Om het rokje te knippen zoals op de foto kun je dit gratis patroon gebruiken, dat je kunt downloaden en printen. De rok is vastgezet met Sticky Clay.

Sticky Clay (ook wel Sticky Base genoemd) is een fijne lijm omdat het een goede kleefkracht heeft maar niet aan je vingers plakt.

Je kunt handen kleien van Silk Clay en vast maken aan de uiteinden van de armen van Chenille draad. Hiervoor is geen extra lijm nodig. Je kunt ook ogen, neus en mond kleien van Silk Clay en direct op de pollepel drukken. Net als Sticky Clay heeft ook Silk Clay kleefkracht van zichzelf zolang het nog nat is. En net als Sticky Clay krijg je van Silk Clay ook geen vieze handen.

Maak haren van breigaren en bevestig op het hoofd met Sticky Clay.

Je kunt de pop verder aankleden door knopen op het lijf te lijmen. Ook hiervoor kun je weer Sticky Clay gebruiken. Deze dame draagt een riem gemaakt van pailletten lint.Je kunt ook chenille, gewoon lint, vilt of wol gebruiken.

De jongen links is super eenvoudig te maken. Ogen, neus, oren, mond en handen zijn geboetseerd van Silk Clay. Zijn wenkbrouwen zijn getekend met een stift en zijn haar is geverfd met Plus Color Acrylverf oranje.

De gemaskerde held in het midden, is gemaakt van een spatel. De cape kun je knippen uit het gratis patroon. Zijn haren kun je maken door garen rond een stukje karton of je vingers te wikkelen en dan in het midden vast te knopen met een stuk garen, zoals je kunt zien op de foto hieronder.

Nadat je het garen rond je vingers of het kartonnetje hebt gewikkeld knip je het aan beide kanten open en kun je het bijknippen om het in 'model' te brengen. Bevestig met Sticky Clay.

Het masker is gemaakt vaan een reepje vilt dat je op zijn hoofd kunt vastzetten met Sticky Clay. Bevestig wiebelogen op het masker.

Laat je fantasie de vrije loop en maak poppen en dieren om sprookjes en je eigen verhalen mee te vertellen.

Veel creatief plezier,

Team iHobby

Gerelateerde berichten

Deel dit bericht

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

iHobby gebruikt cookies om uw bezoek en het winkelen bij iHobby persoonlijker en makkelijker te maken. Door verder te kijken op onze website gaat u hiermee akkoord.