Boeket bloemen van Nabbi Strijkkralen

Gepubliceerd: 25-03-2019 - Categorieën: DIY Cadeaus , Home Deco , Knutselen met Kinderen , Moederdag , Nabbi Strijkkralen , Pasen

Een schattig bosje bloemen van Nabbi Strijkkralen

Deze bloemen zijn gemaakt volgens het onderstaande patroon op een zeskantige onderplaat.

Als je goed kijkt naar de 'pukkeltjes' op deze plaat dan zie je dat ze niet in rechte rijen boven en onder elkaar staan, maar verspringen.

Vergelijk dit met de vierkante onderplaat waar de pukkeltjes wel recht boven en onder elkaar staan.

Hoe de pukkeltjes staan op een onderplaat maakt uit voor de soort vormen die je kunt maken. En dit is ook iets om op te letten wanneer je op internet naar voorbeelden zoekt. Zijn de kralen versprongen of staan ze allemaal recht onder elkaar. Want dat bepaald welke plaat je nodig hebt. Dan zijn er ook nog ronde en hartvormige platen waar de pukkeltjes weer anders geplaatst zijn.

Maar goed deze bloemen zijn gemaakt op een zeskantige onderplaat. Je kunt het voorbeeld gewoon volgen. Voor de kleuren van je bloemen kun je kiezen uit heel veel kleuren. Er zijn harde kleuren, maar ook glitter en parelmoer kleuren, transparante kralen en zelfs kralen met streepjes. Kies wat je zelf het mooiste vindt. Om te beginnen raden we een zakje gekleurde kralen in glitter of pasteltinten aan.

Nadat je een aantal bloemen hebt gemaakt op de onderplaat, ga je de kralen strijken. Plaats een stuk bakpapier op je plaat met kralen, anders gaan de kralen bij het smelten vastzitten aan het strijkijzer. Dus dit is wel belangrijk. Als je wit bakpapier neemt, kun je er doorheen kijken en zien of de kralen goed aan elkaar smelten. Draai ook de plaat van tijd tot tijd een kwartslag. Hierdoor worden de kralen gelijkmatig gestreken. Strijk op katoenstand, zonder stoom.

Na het strijken verwijder je je figuren van de onderplaat en plaats ze dan op een vlakke ondergrond en plaats er iets zwaars op. Dit voorkomt dat de figuren gaan krullen tijdens het afkoelen.

De bloemen in elkaar zetten

Steek een stuk chenille door het midden van een bloem en rijg op de chenille een pompom voor het bloemhart. Gebruik eventueel een beetje lijm zodat de pompom stevig blijft zitten.

Een alternatief is om de kleine bloemen als hart te gebruiken. In dit geval is het nodig om het hart op de bloem te lijmen met een lijmpistool en ook het chenille vast te zetten met lijm.

Rijg nu via de onderkant een kraal op de stengel.

Vouw de stengel dubbel en steek de onderkant ook in de kraal.

Draai de twee stukken rond elkaar om een stevige stengel te maken.

Maak van een ander stuk chenille een blad en maak dit vast aan de stengel.

Veel plezier met dit idee!

Team iHobby

Gerelateerde berichten

Deel dit bericht

Product toegevoegd aan vergelijking


iHobby Friends


Spaar jij al punten bij iHobby?
Maak een account bij ons aan en meld je aan voor ons iHobby Spaarprogramma en spaar voor leuke kortingen.

 Klik hier voor meer informatie

Product toegevoegd aan verlanglijst