Geplaatst op 4-9-2024 door Safira
240051
Unieke details maken een kamer of eenhandgemaakt cadeau helemaal af. Zo kan je jouw eigen kaarsen gieten met sojawas. Deze is speciaal ontworpen voor gietmallen om beter zijn vorm te beholuden. Na het maken van de kaars kun je deze verder decoreren met kaarsenstiften om het echt helemaal eigen te maken!
Stap 1
Met een naald waar de lont doorheen past maak je een gaatje in de onderkant van de mal. Dit is de bovenkant van je kaars.
Stap 2
Trek de lont er helemaal doorheen tot hij er aan de andere kant weer bovenuit steekt. Tip: Met een knijptang heb je meer grip op de naald.
Stap 3
Bind de mal met elastieken vast.
Tip: de elastiek mag niet te strak eromheen, dan knijpt de mal weer open. De mal moet goed gesloten zijn zodat de was er niet doorheen sijpelt.
Stap 4
Weeg het aantal gram af wat je nodig hebt. Voor de mal geldt een berekening: ml x 0,84. Dan heb je de hoeveelheid was die je nodig hebt. Voor deze mal is dat 32 gram sojawas.
Stap 5
Verhit nu de was met de au-bain-marie methode. Doe heet water in een pan. Zet het kannetje in het midden van de pan. De was verhit op een temperatuur tussen de 65 en 85 graden Celsius.
Stap 6
Je kunt met een voedselthermometer de temperatuur van het water meten.
Stap 7
Wanneer de was helemaal doorzichtig is, is hij klaar om te gieten. Laat het niet te lang staan, hij mag niet koken.
Stap 8
Zet de mal in een hoog glas of potje, zodat hij goed rechtop blijft staan en hang de lont over een satéprikker.
Stap 9
Giet de was in de mal. Tip: houdt de lont omhoog zodat hij goed strak staat tijdens het gieten. voordat de was hard wordt.
Laat 6-8 uur uitharden.
Stap 10
Knip nu de elastieken los.
Stap 11
Haal voorzichtig de kaars uit de mal. Knip het lont eventueel bij.
Stap 12
Decoreren met de pennen door kleine stippen in de groeven te maken.