Geplaatst op 27-4-2023 door Safira
220316
Maak je eigen kaarsen van koolzaadwas in kleine jampotjes versierd met gedroogde sinaasappelschijfjes, kaneelstokjes en natuurlijke hennep touw.
Stap 1
Doe de koolzaadwas in een kom en hak deze in kleine stukjes. Je hebt twee keer zoveel was nodig als de maat van je gekozen pot.
Stap 2
Smelt de was au-bain-marie op gemiddelde temperatuur in een glazen smeltpan. Het smeltpunt van de koolzaadwas is 54-57 ° C.
Stap 3
Doop het uiteinde van de lont met de kleine aluminium schijf in de gesmolten was. Zet het op de bodem van een pot. Houd de lont rechtop met een wasknijper.
Stap 4
Giet de gesmolten was in de pot. De was stolt na ca. 1,5-2 uur afhankelijk van de kamertemperatuur en de grootte van de pot.
Stap 5
Versier de pot met gedroogde sinaasappelschijfjes en kaneelstokjes en bind deze rond de rand van de pot met een stuk natuurlijke hennep touw.