zeegras mand borduren met punchnaald

Gepubliceerd: 16-06-2020 - Categorieën: DIY Cadeaus , Home Deco

Borduur eens een zeegras mand met de punchnaald

Manden van zeegras kunnen op allerlei manieren worden gedecoreerd. Lees voor meer info het blogbericht Vijf manieren om een mand van zeegras te decoreren.

In deze blog laten we je graag zien, hoe mooi het kan zijn om een zeegras mand te borduren met de punchnaald. Lees voor meer info over naaldpunchen het bericht Borduren met de Punch needle, zo doe je dat. In dit bericht kun je onder andere precies lezen hoe je de punchnaald moet laden, welke richting je op moet steken en meer van die praktische zaken om van je project een succes te maken.

Voor dit project is de punchnaald voor dikke wol gebruikt. De gebruikte wol is maxi wool. Dit is fantastische wol voor punchen, maar ook voor breien (naald 6) en haken. Dit garen bestaat uit 55% wol en 45% polyacryl. Het is superwash behandeld en kan voorzichtig gewassen worden op 30° C. 

Verkrijgbaar in 20 mooie kleuren. Klik hier voor het assortiment Maxi Wool.

Stap voor Stap mand van zeegras borduren

Teken het ontwerp op de mand met een potlood. Borduur een rand van 5 cm. Begin 1 cm vanaf de onderkant van de mand. Borduur ook cirkels op de mand van 2 cm en 5 cm in diameter. Borduur 4 cirkels van elk, gelijkmatig verdeeld op de bovenste helft van de mand.

Borduur de cirkels vanaf de binnenkant van de mand met de naald op stand C. Borduur eerst de buitenrand van de cirkel en vul dan in. Houd ongeveer 0,5 cm afstand tussen de steken.

Borduur de rand vanaf de buitenkant van de mand, met de naald op stand D. Houdt een opening tussen de steken van ongeveer 1 cm.

Zet de uiteinden vast en knip overtollig garen af.

Zet het borduurwerk vast aan de binnenkant door er Decoupage lijmlak voor textiel op aan te brengen.

Nog enkele voorbeelden

Veel creatief plezier,

Team iHobby

Deel dit bericht

Product toegevoegd aan vergelijking

iHobby gebruikt cookies om uw bezoek en het winkelen bij iHobby persoonlijker en makkelijker te maken. Door verder te kijken op onze website gaat u hiermee akkoord.

Product toegevoegd aan verlanglijst