Vijf manieren om een mand van Zeegras te decoreren

Gepubliceerd: 19-03-2020 - Categorieën: DIY Cadeaus , Home Deco , Productinfo/Technieken

Dit kun je allemaal doen met manden van zeegras

Manden van zeegras zijn trendy, sluiten aan bij de een milieubewuste levensstijl en zijn gewoon leuk om te zien en daarom enorm populair voor Home Deco. In ons assortiment hebben we drie mooie modellen.

Je kunt deze manden op verschillende manieren decoreren, zoals je kunt zien in de video hieronder.

Video Manden van Zeegras decoreren

Verven met Acrylverf

De eerste methode is om de manden te verven met Plus Color Acrylverf. Je kunt de onderkant bijvoorbeeld egaal wit of in een andere kleur verven. Of je kunt strepen verf aanbrengen, of patronen. Voor mooie strakke lijnen is het handig om je patroon af te plakken met schilders tape.

Die mooie bladeren die aan de mand hierboven hangen zijn gemaakt van Faux Leather papier. Je het gratis patroon, hier vinden: Gratis blad patroon.

De werkwijze kun je onderaan dit blog bericht vinden.

Decoreren met rub-on stickers

Je kunt ook je mand decoreren met rub-on stickers. Rub-on stickers zijn heel gemakkelijk aan te brengen. Je verwijdert de beschermlaag aan de achterkant. Je plaatst je letter of sticker waar je die wilt hebben, en dan wrijf je er stevig overheen met het bijgeleverde stokje. Daarna verwijder je voorzichtig de beschermlaag aan de bovenkant. Als de letter dan niet helemaal gepakt heeft, leg je de beschermlaag er weer op en wrijf je nog een beetje met het stokje.

Deze rub-on stickers zijn geschikt voor allerlei soorten materialen waaronder papier, faux leather papier, glas en porselein en ook textiel. De stickers zijn wasbaar.

Meer info over deze rub-on stickers kun je hier vinden: Faux Leather gedecoreerd met rub-on stickers.

Pompons

Een andere mogelijkheid is om pompons op je mand te lijmen met een lijmpistool. Hoe je gemakkelijk pompons kunt maken, kun je lezen in ons artikel: Pompons maken.

Decoupage

Je kunt de mand ook decoreren met decoupage papier. Hier is eerst decoupage lijmlak aangebracht op de mand. Daar is het decoupage papier op geplaatst en vervolgens is er nog een laag decoupage lijmlak over het papier heen aangebracht. Nadat alle stukken papier geplaatst zijn, en de lijmlak droog is, breng je nog een laag lijmlak aan.

Borduren met de punchnaald

Je kunt ook met de punchnaald borduren op je mand van zeegras. Op de bovenkant zijn cirkels geborduurd en onderop twee lijnen. Meer weten over borduren met een punchnaald? Lees dan ons artikel: Alles over borduren met de Punchnaald.

Mand decoreren met bladeren van Faux Leather

Het blad aan deze mand is gemaakt van Faux Leather. Het patroon kun je hier downloaden.

Print het patroon uit en neem over op en stuk Faux Leather papier.

Vouw het blad op harmonica manier. De banen zijn hier 1 cm breed.

Verzamel de harmonica in het midden en vouw de punten naar boven. De onderkant blijft uit zichzelf bij elkaar, maar mocht het nodig zijn, kun je onderaan altijd nog een beetje lijm gebruiken.

Zet het blad aan de bovenkant vast met een nietje.

Je kunt een reep van Faux Leather papier knippen van 30 x 0,5 cm om te gebruiken als koord voor het vastmaken aan de mand. Deze Faux Leather bladeren zijn ook leuk als labels aan cadeaus en voor allerlei andere decoraties.

Veel decoratief plezier,

Team iHobby

Gerelateerde berichten

Deel dit bericht

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

iHobby gebruikt cookies om uw bezoek en het winkelen bij iHobby persoonlijker en makkelijker te maken. Door verder te kijken op onze website gaat u hiermee akkoord.