Silk Clay Sprookjes Figuren

Gepubliceerd: 03-01-2018 - Categorieën: Foam Clay , Knutselen met Kinderen , Mini World , Silk Clay

Boetseer sprookjesfiguren van Silk Clay

Superleuke draken en een eenhoorn.

Boetseer de verschillende onderdelen afzonderlijk en duw poten en kop op het lijf. Zolang de klei nog niet gedroogd is, kan dit zonder lijmen. Silk Clay bevat namelijk lijm van zichzelf.

Maak van kleine bolletjes Silk Clay de punten van de kam voor op de rug van de draak. Maak van nog kleinere bolletjes Silk Clay tenen voor de klauwen van de draak. Decoreer met stippen van Foam Clay, Silk Clay, pailletten of strasstenen.

Feeën gemaakt van een hart van styropor

Je kunt deze feeën zo zien staan rond de wieg van Doornroosje om hun goede wensen uit te spreken.

In ons assortiment kun je harten vinden van 8 cm en van 11 cm. Je kunt ook de styropor engel (tcm) gebruiken om een fee te maken. De engelvorm heeft dan al een hoofd en vleugels. Armen maak je als hierboven getoond van chenille.

Bekleed een styropor bol met Silk Clay voor het hoofd. Je kunt Silk Clay kleuren mengen om de gewenste kleur te maken. Silk Clay is ook heel goed te verven met bijvoorbeeld Plus Color Acrylverf. Wel eerst de Silk Clay laten drogen.

Bekleed het hart met Foam Clay.

Boetseer voeten van Silk Clay en plaats het hart omgekeerd op de voeten.

Plaats het hoofd op het hart. Steek chenille in het lijf voor de armen. Boetseer handen van Silk Clay. Maak van een stuk chenille een toverstok.

Maak haar van Foam Clay en steek roosjes en pailletten in het haar van de fee. Deze fee heeft ook een mooie broche van kleine rozen en een bloempaillette. Voor de vleugels kun je kant-en-klare vleugels gebruiken of vleugels knippen uit hard plastic, of maken van chenille.

Elfen van Styropor Eieren

Deze elfen lijken op de feeën. Het grootste verschil is dat hun lijven zijn gemaakt van styropor eieren. Geef je elfen puntige oren, dan ziet iedereen gelijk dat het elfen zijn en geen feeën!

Bekleed een styropor bol met Silk Clay.

Bekleed een ei met Foam Clay.

Boetseer voeten van Silk Clay en plaats het ei op de voeten.

Steek chenille in het lijf voor de armen. Boetseer handen van Silk Clay. Geef je Elf iets omhanden. Een toverstok bijvoorbeeld.

Deze toverstok lijkt net een leuk windmolentje. Op de bovenkant van de chenille toverstok is een balletje Foam Clay geplaatst met daarin een bloempaillette. Maak haar van Foam Clay.

Druk de kant-en-klare vleugels op het lijf of maak vleugels van Chenille. Gebruik eventueel een beetje verse Foam Clay om de vleugels goed te laten plakken op het lijf. Hier hebben we ook pailletten in het haar gestoken als versiering.

Laat je elf 24 uur drogen en je elf is klaar om met je te spelen.

Tip voor het maken van menselijke figuren

Gebruik een kegellijf voor het maken van bijvoorbeeld Doornroosje of Roodkapje. Je kunt ook een kegel gebruiken en daar een hoofd gemaakt van een styroporbal op plaatsen. Maak armen van chenille en decoreer naar hartelust met pailletten, strass, roosjes enz.

Gerelateerde berichten

Deel dit bericht

Product toegevoegd aan vergelijking


iHobby Friends


Spaar jij al punten bij iHobby?
Maak een account bij ons aan en meld je aan voor ons iHobby Spaarprogramma en spaar voor leuke kortingen.

 Klik hier voor meer informatie

Product toegevoegd aan verlanglijst