Sieraden maken met Padico Epoxy Giethars

Gepubliceerd: 13-10-2020 - Categorieën: Productinfo/Technieken , Sieraden maken

Zelf sieradenhangers maken van Padico Resin

Resin (epoxy giethars) is een supermooi en populair materiaal voor het gieten van een hard, kunststof oppervlak dat lijkt op glas en wordt veel gebruikt voor het maken van sieraden.

In dit blogbericht laten we je zien hoe gemakkelijk Padico Star Drop UV-LED Resin is voor het maken van de mooiste sieradenhangers.

Er zijn resins die bestaan uit 2 componenten die je mengt voordat je gaat gieten en er zijn ook resins die bestaan uit 1 component. Het nadeel van de één-component resins is dat deze vaak in de loop van de tijd vergelen en daarom werd aangeraden om vooral te kiezen voor 2-componenten resins. En dat werkt, maar is ook lastig, want het nauwkeurig mengen van de componenten is extra belangrijk voor kleine hoeveelheden.

Daarom hebben we Padico Start Drop UV-LED Resin in ons assortiment opgenomen. Dit is een één-component giethars die ook nog eens heel snel uithardt onder UV-, LED- en zonlicht en die niet vergeelt!

Goed om vooraf te weten!

  • Het is goed om handschoenen te dragen wanneer je werkt met giethars. Krijg je het op je huid dan kan het irritatie geven, maar afgezien daarvan kleeft het enorm. Het is het gemakkelijkst te verwijderen met azijn.
  • Werk op een placemat of iets dergelijks, want giethars is ook moeilijk van je werkplek te verwijderen.

Voordelen van Padico Star Drop Resin:

  • Eén component. Je hoeft dus niet te mengen en je kunt het gelijk uit het flesje in de mal gieten!
  • Vergeelt niet.
  • Droogt snel onder UV-, LED- en in zonlicht

Bekijk de video: Hoe gebruik je Padico Star Drop Resin?

In deze video kun je zien dat je een mal kunt vullen met een beetje resin, er vervolgens een embellishment in kunt doen, een beetje glitter en gekleurd resin en dan kunt drogen, voordat je een volgende laag aanbrengt.

Het tussendoor drogen van verschillende lagen duurt met de LED Smart Light Mini slechts 10 seconden! Daarna kun je de volgende laag aanbrengen.

Als je klaar bent, dan laat je het geheel onder LED-licht nog 30 – 60 seconden uitharden. Uitharden onder Uv-licht kan ook en duurt ongeveer 2 – 4 minuten. Zonlicht is moeilijker in te schatten.

Het resultaat is een gladde, glasachtige finish, die helder blijft en niet verkleurt na verloop van tijd zoals met veel goedkope één-component resins wel het geval is.

Boren is verleden tijd!

Met het handige krank-oogje van Padico hoef je geen gaatjes meer te boren in je resin hanger. Door het boogje onder het oogje, kun je dit krank-oogje direct in de mal plaatsen. Het is dan voldoende bedekt met resin om muurvast te zitten, terwijl het oogje precies op de juiste plaats uit je hanger steekt.

In de video hieronder kun je zien hoe dit werkt.

Voor kleine hangertjes, kun je een stukje van het steeltje afknippen.

De mallen en Padico bollen

Je kunt allerlei siliconen mallen gebruiken, maar het is wel belangrijk dat ze doorschijnend zijn en licht doorlaten, anders kan de giethars niet harden.

Deze blauwe mallen zijn bijvoorbeeld niet geschikt.

Naast een veelheid aan gewone mallen (zie hieronder bij aanverwante producten), hebben we ook de Padico bollen.

Hiermee kun je een klein resin bolletje maken die hol is. In die bol kun je dan kleine embellishments stoppen. Glitter, pailletten, kleine parels of kleine glassteentjes bijvoorbeeld.

In de video hieronder kun je zien hoe het werk.

Werk rustig en weeg goed af. Je hebt 0,7 tot 0,8 gr Padico resin nodig. Beweeg de mal langzaam rond, zodat de hars zich gelijkmatig over de binnenkant van de mal verdeeld, voor een wand die overal even dik is.

Wanneer je bol klaar is, verwijder je die uit de mal zoals je op de video hebt kunnen zien en daarna verwijder je het vliesje van de opening. Je kunt nu je bol vullen.

Sluit de bol af met een kralenkap met kettelstift. De kettelstift heeft een platte kop van 2 mm. Rijg hierop de kralenkap en maak aan de andere kant een oogje. Je kunt de kralenkap op de bol 'lijmen' door er een beetje resin onder te druppelen en vervolgens op de bol te drukken. Even de LED lamp erop en het kapje zit muurvast.

Je kunt kiezen uit verschillende mallen voor bollen van verschillende afmetingen.

Geschikte embellishments

Om je resin te kleuren kunnen we Jacquard Pigment Pearl Ex van harte aanbevelen. Dit zijn prachtige kleuren met een fantastische parelmoer-uitstraling.

Het assortiment Pearl Ex is ongekend ruim en verkrijgbaar in losse potjes en in sets zoals hierboven getoond.

Klik hier voor alle Pearl Ex producten

Voor het toevoegen van glitter kunnen we de KingArt glitter set van harte aanbevelen. Zo zit je nooit om een kleurtje verlegen!

Klik hier voor meer glitter

Kijk bij de aanverwante producten hieronder voor suggesties van embellishments die je kunt gebruiken samen met resin.

Gerelateerde berichten

Deel dit bericht

Product toegevoegd aan vergelijking

Leuk dat je op zoek bent naar creativiteit bij iHobby! We maken je bezoek graag zo makkelijk en persoonlijk mogelijk. Zo maken we gebruik van functionele cookies om de website goed te laten werken. Ook plaatsen we analytische cookies zodat we van jouw bezoek óók nog iets van leren voor de toekomst. Wil je meer weten? Lees dan hier alles over ons privacybeleid. Door op akkoord te klikken of verder te gaan op onze website ga je met ons privacybeleid akkoord.

Product toegevoegd aan verlanglijst