Pouring Art op Bloempot

Gepubliceerd: 23-01-2020 - Categorieën: Bamboe , DIY Cadeaus , Home Deco , iHobbydee

Maak een pouring kunstwerk van je bloempot

Deze bloempotten zijn gemaakt in Italiaanse Renaissance stijl en zien er een beetje gemarmerd uit. Je kunt deze thuis maken van bamboe bloempotten. De bamboe bloempotten zijn weerbestendig en je kunt ze gerust in de tuin gebruiken. Maar wel eerst heel goed laten drogen!

Pouring Art op Bloempot, zo doe je dat

Tips voor pouring art voordat je gaat beginnen

  • Zorg dat je een standaard hebt (fles of pot) waar je de bloempot omgekeerd op kunt laten rusten.
  • Bekleed een ondergrond met opstaande rand met aluminium folie of plastic voor het gietproces. Dit is om de verf die van de pot druipt op te vangen.
  • Zorg dat je een schuurpapiertje, schilderstape en handschoenen bij de hand hebt. Een schort kan ook geen kwaad. En misschien een doekje of keukenpapier.
  • Verder heb je bekertjes nodig en roerhoutjes om de verf te kunnen mengen met de pouring vloeistof.
  • Zorg dat je een plek hebt waar je de pot veilig weg kunt zetten om te laten drogen. leg alvast een stuk folie of plastic klaar.

Tape de rand van de bloempot goed af met schilderstape om deze vrij van verf te houden.

Schuur de pot een beetje op, want dan pakt de verf beter.

Breng een laag pouring medium aan op de pot.

Kies 3 kleuren verf en mix iedere kleur met pouring medium in de verhouding 1:1.

Giet de met pouring medium gemengde kleuren over in een nieuwe beker in laagjes. Hier hebben we eerst de perzik kleur in de beker gegoten, dan wit en dan de raw sienna. Roer één keer in de beker om beweging aan te brengen in de verf. Verder niet roeren, want dan krijg je één kleur en dat is niet de bedoeling.

Zet de pot met de bodem op de beker verf. Keer om, zodat beker verf op de pot staat. Het kan handig zijn om de bloempot op een fles of pot plaatsen, zodat je de pot voor de volgende stap gemakkelijk op kunt pakken. Til de beker verf op en de verf druipt over de pot.

Pak de pot op je hand en draai deze heen en weer om de verf te laten lopen in verschillende richtingen en de verschillende lagen zichtbaar te maken. Wanneer dit niet goed werkt kun je gerust hier en daar druppeltje verf van de kleur die je zichtbaarder wil maken, direct uit het flesje op de bloempot druppelen. Hier hebben we dat met wit gedaan.

Wanneer je tevreden bent, kan het handig zijn om de pot iets te drogen met een warmte pistool (niet met een haardroger, want dan blaas je de verf alle richtingen op). En daarna kun je de bloempot omgekeerd te drogen zetten op de fles of pot die je eerder ook gebruikt hebt bij het gieten van de verf.

Verwijder het schilderstape voorzichtig wanneer de verf goed genoeg gedroogd is, dat deze niet meer druipt.

Hieronder nog een voorbeeld van bloempotten in vrolijke kleuren

Veel pouring plezier,

Team iHobby.nl

Gerelateerde berichten

Deel dit bericht

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

iHobby gebruikt cookies om uw bezoek en het winkelen bij iHobby persoonlijker en makkelijker te maken. Door verder te kijken op onze website gaat u hiermee akkoord.