Mooie Paasslinger van Konijnen en Wortels

Gepubliceerd: 10-04-2020 - Categorieën: Knutselen met Kinderen , Pasen

DIY Paasslinger

Wil je je huis nog wat opvrolijken voor het paasweekend? Wat dacht je dan van deze leuke paasslinger die wij samen met Babysits (oppassen.nl) hebben gemaakt? Je kunt deze DIY ook samen met je kinderen maken, zodat je iets leuks hebt te doen tijdens dit weekend.

Wat je nodig hebt:

Klik hier om het sjabloon van de Paashaas te downloaden

en

Klik hier om het sjabloon van de Wortel te downloaden

Verder heb je nodig Papier of karton, een schaar, een potlood, verf/stiften/kleurpotloden, een touwtje en pompons.

En nu is het tijd om de paasslinger te maken!

Stap 1. Download de sjablonen van de paashaas en de wortel en print ze uit. Als je goed kunt tekenen kun je de sjablonen ook zelf tekenen op papier.

Stap 2. Knip de sjablonen uit en trek de sjablonen over op het papier die jij graag wilt gebruiken voor de paasslinger. Je kunt zoveel sjablonen overtrekken als dat je zelf wilt. Wij hebben in het voorbeeld vier paashazen en vier wortels overgetrokken.

Stap 3. Verf of kleur de overgetrokken sjablonen in de kleur die jij graag wilt. Wij hebben in het voorbeeld, de wortel in realistische kleuren geverfd, maar de paashaas hebben we pastel blauw geverfd. Je kunt al je fantasie hiervoor gebruiken. Je kunt er ook voor kiezen om elke wortel en elke paashaas er anders uit te laten zien.

Stap 4. Nadat de verf is opgedroogd, kun je de sjablonen uitknippen. Wees voorzichtig en zorg ervoor dat je niet per ongeluk de oortjes van de paashaas eraf knipt!

Stap 5. Om je ontwerp nog leuker te maken kun je een leuk donzig staartje geven aan de paashaas. Met lijm kun je de pluizige pompons op de paashaas plakken. Wij hebben hiervoor een witte pompon gebruikt, maar ook hier mag je je fantasie gebruiken en zelf kiezen hoe het staartje eruit komt te zien.

Stap 6. Voor stap 6 heb je de perforator nodig of iets waarmee je kleine gaatjes kunt prikken in de wortels en de paashazen. Je kunt bijvoorbeeld ook een schaar gebruiken of een naald. Zorg ervoor dat je twee kleine gaatjes maakt aan de bovenkant van je ontwerp, zodat je hier het touw doorheen kan halen.

Tip: Dit gedeelte kan voor sommige kinderen nog net iets te moeilijk zijn of te gevaarlijk. Laat in dit geval de ouder of de oppas aan huis de gaatjes in het ontwerp prikken.

Stap 7. Zo zijn we alweer gekomen bij stap 7. Pak het touw erbij en rijg het door de gaatjes heen.

Stap 8. De laatste stap is natuurlijk om je prachtige paasslinger op te hangen waar je maar wilt. Je kunt de slinger bij je raam hangen, in je slaapkamer of zelfs aan de boekenkast. Veel plezier!

Wij en Babysits wensen je een heel mooi paasweekend toe. Vergeet vooral niet te genieten van het weer en je mooie paasslinger!

Gerelateerde berichten

Deel dit bericht

Product toegevoegd aan vergelijking


iHobby Friends


Spaar jij al punten bij iHobby?
Maak een account bij ons aan en meld je aan voor ons iHobby Spaarprogramma en spaar voor leuke kortingen.

 Klik hier voor meer informatie

Product toegevoegd aan verlanglijst