Magische kerstdecoraties in zachte metallic kleuren

Gepubliceerd: 17-11-2020 - Categorieën: DIY Kerst

Inspiratie voor magische kerstdecoraties

Maak zelf magische kerstdecoraties voor in de kerstboom en als tafelversiering. Deze kerstdecoraties zijn gebaseerd op pastelkleurige kerstdecoraties van vroeger, zoals schattige huisjes en kerkjes voor in de boom, maar ook mooie vogels met lange, zachte staarten. Deze magische sfeer kun je nu zelf creëren door huisjes, houten en styropor kerstballen en andere voorwerpen te decoreren met metallic verf, glitter en uiteraard sneeuw!

In deze blog geven we enkele voorbeelden, die helemaal in de stijl zijn van een Magische Kerst. Je kunt deze voorbeelden namaken of gebruiken als inspiratiebron voor geheel eigen creaties.

Onderaan geven we ook nog suggesties voor geschikte hobbyartikelen voor deze decoraties.

Pastelkleurige huisjes voor in de Kerstboom

Deze papier-maché huisjes zijn verkrijgbaar in een set van vier. Je begint door het huis eerst helemaal te verven in de door jou gekozen metallic (of parelmoer) kleur.

Daarna schilder je de ramen en de deuren.

Knip een dak uit Eva-Foam en plaats op het huis.

Vouw de overhangende randen naar binnen, voor een mooie dakrand, zoals je hierboven op de foto kunt zien.

Decoreer met glitterlijm en eventueel sneeuw.

Een Variant

Tip! De huisjes uit het voorbeeld hierboven zijn uitverkocht, maar deze mooie strakke houten huisjes zijn ook heel geschikt om in magische kerststijl te decoreren.

Vogelhuisjes in de boom

Deze houten vogelhuisjes van ongeveer 7 cm hoog, zijn ook heel geschikt om te decoreren in magische kerststijl.

Vogels op knijper

Superleuk zijn ook deze vogels, die jezelf kunt boetseren van Foam Clay. Lijm de vogel op een knijper en je kunt hem op een kersttak in de boom plaatsen.

Voor deze vogel is een pakket beschikbaar dat je hier kunt vinden.

Je kunt de vogel ook zelf boetseren van Foam CLay, zoals ik hieronder zal laten zien. In plaats van een staart van lametta (zoals bij de vogel uit het pakket), kun je gewoon veertjes gebruiken voor de staart.

Boetseer een lijf, een kop en vleugels uit Foam Clay.

Zet de vogel in elkaar en maak een snavel van Foam Clay en druk op de kop. Je kunt voor de ogen kleine zwarte kraaltjes gebruiken, of ogen maken van zwarte Foam Clay of Silk Clay.

Plaats de vogel op een houten knijper. Zolang de Foam Clay nog nat is, zal de Foam Clay uit zichzelf hechten aan het hout. Wil je een metalen knijper gebruiken, dan kun je de vogel op de knijper lijmen met een lijmpistool.

Breng glitterlijm aan op vleugels en snavel en je vogel is klaar om te schitteren in je kerstboom.

Sneeuw bedekte kerstballen van Styropor

styropor ballen zijn verkrijgbaar in allerlei maten. Standaard kerstballen hebben een diameter van ongeveer 5 tot 7 cm. Maar je kunt ook kiezen voor kleinere ballen van 3 of 4 cm, of veel grotere ballen van 10 of 12 cm. Net wat je zelf wilt en nodig hebt voor je kerstdecoraties.

Verf de bal met metallic (of parelmoer) verf.

Maak een gaatje in de bovenkant voor een ophanglus. Je kunt de lus maken van gewoon touw of een stuk chenille gebruiken. Wanneer je gewoon touw (hennep touw bijvoorbeeld) gebruikt, verberg dan de knoop door deze in het gat te duwen met een stokje of een breinaald of iets dergelijks. Daardoor blijft het koordje meestal goed zitten. Je kunt er ook een beetje lijm op aanbrengen. Bijvoorbeeld Stickly Clay of Clear Multi Glue Gel. Je kunt de ophanglus nu bevestigen of later.

Maak sneeuw door Sticky Clay te mengen met kunstsneeuw.

Breng de sneeuw aan op de bovenkant van de kerstbal. Als het gat voor de ophanglus bedekt raakt, is dit niet erg, want met een breinaald of stokje, kun je het gat zo weer open maken.

Hier is een stuk dubbelgevouwen, zilverkleurig chenille gebruikt voor het ophangen. Ben je bang dat je chenille weer uit het gat zal schieten, dan kun je er een beetje Sticky Clay op aanbrengen.

IJspegels om zelf te boetseren

De hierboven gemaakte sneeuwballen kun je complementeren met ijspegels, die je maakt van hetzelfde mengsel van Sticky Clay en kunstsneeuw.

Je mengt weer sticky clay met kunstsneeuw en je vormt er ijspegels van. Steek een kettelstift in de ijspegel en dan heb je een oogje zodat je de pegel gemakkelijk in de boom kan hangen.

Kerstfiguren van hout

Hier zijn een sneeuwpop en notenkraker geverfd met metallic verf. De gouden banden op de notenkraker en gouden knopen op de sneeuwpop zijn gemaakt van deco-folie.

Deze figuren zijn gelijmd op een metalen knijper zodat je ze in de kerstboom kunt plaatsen.

Klik hier voor de werkbeschrijving.

Houten kerstballen met metallic uitstraling

Deze houten kerstballen zijn eerst geverfd met metallic verf. Daarna zijn er patronen en teksten op aangebracht met een lijmpen. Vervolgens is deco-folie op de lijm gewreven.

Klik hier voor de volledige werkbeschrijving.

Open kerstballen met kerstfiguren van Silk Clay

Deze tweedelige deco-ballen met opening, zijn fantastisch om te decoreren met kleine mini landschappen of kerstfiguren. Hier zijn de ballen gedept met metallic verf, glitter en kunstsneeuw. De sneeuwpop en de kerstman zijn geboetseerd van Silk Clay.

Klik hier voor de werkbeschrijving.

Dienblad met kerstballen en kaarsen in magische kerststijl

Dit dienblad is geverfd met witte chalky verf, De kerstballen zijn deels geverfd met metallic verf en deels gevuld met glitter.

De werkbeschrijving kun je hier lezen.

Adventskalender in bijpassende kleuren

Deze adventskalender is gemaakt van een stevige canvas opberger met 3 kleine vakken boven en vier grotere vakken onder. De vakken zijn gedecoreerd met kerstballen geknipt uit glitter opstrijkfolie, geheel in de sfeer van de magische kerstkleuren.

Klik hier voor de werkbeschrijving voor deze mooie adventskalender.

Sneeuw maken

Voor sneeuw kun je Sticky Clay mengen met kunstsneeuw. Speciaal hiervoor hebben we nieuwe kunstsneeuw in het assortiment van heel fijn tot medium tot grof.

Witte glitter Foam Clay is super geschikt om als sneeuw te gebruiken. Het is gemakkelijk aan te brengen op poreuze oppervlakken, maar hecht minder goed op geverfde ondergronden. Wil je toch Foam Clay gebruiken, meng er dan een beetje Sticky Clay doorheen, dit verhoogt de 'plak-kracht' van de Foam Clay.

Een andere geliefde manier om sneeuw aan te brengen is met 3D Sneeuw effect uit een potje of een flesje. Voor kleine randjes is het flesje ideaal! Voor grotere oppervlakken is de 3D sneeuw effect uit een potje handig. Je kunt dit aanbrengen met een spatel, een mes, ijsstokje of achterkant van een theelepeltje.

Metallic verf

De bij deze ideeën gebruikte metallic verf is van professionele kwaliteit. Je kunt echter heel goed de A-color Metallic parelmoer verf gebruiken. Deze wordt gezien als een verf voor kinderen, maar is van prima kwaliteit en fantastisch van kleur. De verf is iets dunner dan de meer professionele merken en soms moet je 2 lagen aanbrengen voor een goed dekkend resultaat. Maar de kleur maakt dat weer goed! Het is ook een fijne verf voor mixed media projecten. Probeer de glitter maar eens! Ook fantastisch.

Knutseldoos Magische Kerst

Deze knutseldoos met creatieve materialen is speciaal ontworpen voor de Magische Kerststijl.

Wij wensen je een magische kerst,

Team iHobby

Gerelateerde berichten

Deel dit bericht

Product toegevoegd aan vergelijking
Product toegevoegd aan verlanglijst