Macramé boekenlegger van katoenkoord

Gepubliceerd: 09-09-2020 - Categorieën: Home Deco , iHobbydee , Macramé

Knoop zelf deze boekenlegger

Vlecht een mooie boekenlegger van 1 mm katoenkoord. Gebruik twee verschillende vlechtknopen die op verschillende manieren worden herhaald. De voltooide boekenlegger meet ongeveer. 2,5 x 14 cm zonder de losse koorden aan beide uiteinden. Je hebt in totaal 7,5 meter katoenkoord nodig.

Werkbeschrijving Boekenlegger Knopen

Stap 1

Knip 12 stukken bamboekoord van elk 60 cm en leg een knoop aan een uiteinde. Bevestig de knoop onder een metalen clip op het macramé bord en zorg ervoor dat alle koorden plat liggen. Je kunt een stukje tape bevestigen om de koorden op hun plaats te houden. In de instructies wordt naar de koorden verwezen als koorden 1 tot 12 van links naar rechts.

Stap 2

Begin in het midden met het knopen van cordonknopen. Een cordonknoop bestaat uit het maken van twee knopen, dus twee windingen). Bind knopen door koord 5 over het strakke koord 6 te bewegen, twee keer onder en omhoog in de driehoek, zoals op de foto. Trek het koord 5 aan terwijl je koord 6 strak houdt. Zie de tekening in stap 15 voor meer informatie.

Stap 3

Ga zo verder met koorden 4, 3, 2 en 1 om koord 6. Herhaal deze procedure aan de andere kant, houd koord 8 strak naar rechts, vlecht met koord 7 en dan met koorden 9, 10, 11 en 12.

Stap 4

Leg koord 5 en 7 parallel en vlecht een gewone macramé weitasknoop met koorden 4 en 9 om koorden 5 en 7. Elke weitasknoop bestaat uit twee knopen rond twee koorden zoals op de foto. Zie de tekening in stap 16 voor meer informatie.

Stap 5

Ga door met het vlechten van weitasknopen met de andere koorden, behalve koorden 6 en 8, waarbij je in totaal vier dubbele knopen vlecht.

Stap 6

Houd koord 6 strak naar rechts en maak cordonknopen rond koord 6 met koorden 5, 4, 3, 2 en 1.

Stap 7

Houd koord 8 strak naar links en vlecht met koorden 7, 9, 10, 11 en 12 om koord 8, zodat een ruitvorm ontstaat rond de vier dubbele macramé knopen (weitasknopen).

Stap 8

Maak de ruitvorm af, door koord 8 strak te houden en cordonknopen te maken met koord 6 zoals op de foto.

Stap 9

Maak nog een ruit door stap 2 te herhalen. Maak zachte rondingen met de koorden zoals op de foto, voordat je knopen rond koord 6 vlecht.

Stap 10

Herhaal deze procedure aan de rechterkant om het volgende deel van de ruitvorm te maken.

Stap 11

Vlecht een extra rij cordonknopen (een cordonknoop bestaat uit het maken van twee knopen, dus twee windingen) langs de eerste rij; eerst aan de linkerkant en dan aan de rechterkant. Weef de koorden in paren in het midden van deze ruitvorm over en onder de andere koorden zoals op de foto, behalve de twee buitenste koorden aan elke kant. Deze koorden zullen worden gebruikt om het onderste deel van de ruitvorm te starten, waarbij twee rijen cordonknopen worden gevlochten.

Stap 12

Herhaal stap 2-11 om nog twee ruiten te maken. De voltooide boekenlegger bestaat in totaal uit vier geknoopte ruiten. Knip beide uiteinden van de leeswijzer af op 10 cm. Doop de uiteinden van het snoer in water, waardoor ze zacht zijn en gemakkelijker netjes in elkaar zijn te zetten.

Stap 13

Wikkel aan elk uiteinde een stuk koord om de koorden. Zet vast met een dubbele knoop en knip de uiteinden kort af om ze in de knoop te verbergen.

Stap 14

Als alternatief kun je aan elk uiteinde een stuk koperdraad om de koorden wikkelen.

Stap 15

Gevlochten cordonknopen die schuin aflopen.

Stap 16

Zo maak je de weitasknoop.

Een duidelijke uitleg van deze knopen, met video's, kun je vinden in Macramé voor Beginners.

Gerelateerde berichten

Deel dit bericht

Product toegevoegd aan vergelijking

iHobby gebruikt cookies om uw bezoek en het winkelen bij iHobby persoonlijker en makkelijker te maken. Door verder te kijken op onze website gaat u hiermee akkoord.

Product toegevoegd aan verlanglijst