Kerstfiguren en kerstballen van hout in magische kleuren

Gepubliceerd: 11-11-2020 - Categorieën: DIY Kerst

Houten kerstfiguren gedecoreerd met deco-folie

In deze blog laten we je zien hoe je houten figuren kun decoreren met deco-folie. In het eerste voorbeeld van de notenkraker en de sneeuwpop is de folie aangebracht op dubbelzijdig klevend tape en op zelfklevende dots (voor de knopen van de sneeuwpop bijvoorbeeld).

In het tweede voorbeeld van de kerstballen is een lijmpen gebruikt om patronen op de kerstballen te tekenen en om tekst te schrijven. Het overbrengen van de folie op de lijm is in beide gevallen hetzelfde. Je legt de folie, met de goede kant naar boven, op de lijm en je wrijft over de folie om het te laten hechten op de lijm.

Hieronder laten we je stap voor stap zien hoe we deze figuren hebben gedecoreerd.

Houten sneeuwpop en notenkraker voor in de kerstboom

Deze houten figuren hebben een touwtje aan de bovenkant voor het ophangen in de kerstboom. Als je ze wilt laten staan, kun je het touwtje wegsnijden met een hobbymes.

Een alternatief voor het touwtje is een kleine metalen knijper die je onder de figuur kunt lijmen met een lijmpistool. Op die manier kun je de figuur op een kersttak plaatsen.

De houten figuren zijn eerst geverfd met metallic verf en daarna zijn de gouden details aangebracht met deco-folie dat op dubbelzijdig klevend tape is gewreven. Dit geeft een strak en professioneel resultaat.

Stap-voor-stap magische kerstdecoraties van hout

Verf de figuren eerst met metallic verf en laat drogen.

Breng dubbelzijdig klevend tape aan op de plekken waar de deco-folie moet komen. Voor de notenkraker (soldaat) is dat aan de bovenkant van zijn laarzen, kruiselings op de borst en langs de onderkant van zijn hoed.

Verwijder de bovenste beschermlaag van de tape en leg een stuk deco-folie erop, met de gekleurde kant naar boven. Wrijf met een vinger over de folie om deze te laten hechten aan de tape. Verwijder voorzichtig de folie om te kijken of deze goed gepakt heeft op de tape. Zo niet, dan leg je de folie terug en wrijf je weer over de folie.

Klik hier voor alle kleuren Deco-Folie.

Voor de stippen zijn Dodz zelfklevende dots gebruikt. In het voorbeeld hierboven op de muts en ook op de schouders. Verder is de procedure voor het overbrengen van de deco-folie gelijk als de vorige stap.

Je kunt deze kerstfiguren staand gebruiken, bijvoorbeeld als tafeldecoratie, maar je kunt er ook een kleine metalen knijpers onder lijmen om de figuren in de kerstboom te kunnen plaatsen. Hier is een lijmpistool gebruikt om de knijper te bevestigen.

Houten kerstballen gedecoreerd met deco-folie

Voor het decoreren van deze kerstballen van hout en terracotta is ook metallic verf en deco-folie gebruikt.

Het principe is bijna hetzelfde als hierboven beschreven voor de notenkraker, alleen is er gekozen voor decoreren met een lijmpen in plaats van dubbelzijdig klevend tape of dots.

Het belangrijkste om te onthouden bij het decoreren met de lijmpen is dat je voldoende lijm aanbrengt en het dan 30 seconden laat drogen. Ald je het dan aanraakt met je vinger, voelt het plakkerig en niet nat. Vervolgens leg je de folie erop en wrijf je er met een vinger overheen om de folie te laten hechten aan de lijm. Vergeet niet dat je de folie aanbrengt met de goede kant naar boven!

Werkbeschrijving:

Je verft de bal met metallic verf en laat de verf drogen. Teken patronen met een lijmpen en laat de lijm ongeveer. 30 seconden drogen tot het plakkerig aanvoelt.

Nu leg je de folie op de lijm en wrijft erover om die te laten hechten. Verwijder de folie voorzichtig om te kijken of het goed gepakt heeft. Zo niet, dan leg je de folie terug en wrijf je nog een beetje langer.

Hier zie je voorbeelden van verschillende manieren waarop deze kerstballen gedecoreerd kunnen worden met een lijmpen en deco-folie.

Bij deze voorbeelden met dunne lijnen is een lijmpen met een dunne punt gebruikt. De werkwijze is verder hetzelfde.

Je kunt bij de kerstballen natuurlijk ook gebruik maken van dubbelzijdig klevend tape en dotz als je dat wilt.

Veel decoratief plezier,

Team iHobby.

Gerelateerde berichten

Deel dit bericht

Product toegevoegd aan vergelijking
Product toegevoegd aan verlanglijst