Glinsterende zeedieren

Gepubliceerd: 16-02-2021 - Categorieën: Knutselen in de vakantie , Knutselen met Kinderen

Zeedieren knutselen van stenen, hout of klei

Maak zelf de mooiste vissen, schildpadden en andere zeedieren van stenen, hout of klei. Decoreer naar eigen smaak met verf en glitter.

Werkwijze DIY Vissen van Stenen

Hier zijn grotere en kleinere stenen gebruikt. De kleine steentjes zijn handig voor vinnen en poten.

Verf de stenen in de gewenste kleuren. Breng details aan met een penseel of een Acrylverf stift zoals een Plus Color Marker of een Uni Posca Marker. Laat goed drogen.

Breng vervolgens lijm aan op de plekken die je met glitter wilt bestrooien. Clear Multi Glue Gel is hiervoor heel geschikt. Plaats je steen op een stuk papier en bestrooi de steen met glitter. Overtollige glitter, kun je gemakkelijk vanaf het papier weer terug gieten in het potje. Hier zijn bio glitters gebruikt die biologisch afbreekbaar zijn. Beter voor het milieu en vooral voor onze zeeën.

Schildpad van steen en Silk Clay

Deze schattige schildpadjes zijn gemaakt van een steen waarop het schild is. geschilderd Poten en kop zijn gemaakt van Silk Clay.

Vind een geschikte steen voor het lijf van de Schildpad. Je kunt ook een ovale styropor ufo gebruiken of een styropor bal door midden snijden. Teken op het lijf een schild van vijfhoekjes zoals op de afbeelding hierboven.

Als je dat te lastig vindt, kun je ook gewoon grote stippen op het lijf deppen met een foam tamponeer kwast.

Breng op de onderkant van de steen een laag Silk Clay aan.

Tegen deze onderlaag kun je nu heel gemakkelijk de pootjes, staartje en de kop van de Schildpad drukken, die je ook boetseert van Silk Clay.

Geef de Schildpad ogen van Silk Clay of teken de ogen op de kop met een acrylverf stift. Je kunt de ruimte tussen de vijfhoeken met glitter bestrooien op dezelfde manier als in het voorgaande voorbeeld. Je kunt ook een acrylverfstift met goudkleurige verf gebruiken om de ruimte tussen de stippen (vijfhoeken) op te vullen.

Geverfde Houten Zeedieren

Deze houten zeedieren zijn geverfd met acrylverf. Details zijn aangebracht met acrylverf stiften. Rijg de dieren aan een stuk touw en hang ze op in je kamer.

Krab en Walvis van hout gedecoreerd met glitter

Deze walvis is geverf door er verf op te deppen en vervolgens is er glitter op gestrooid.

Gebruik verschillende blauwtinten om de gewenste kleur te deppen voor de walvis. Voor de krab zijn oranje/rood tinten gebruikt

Laat de verf goed drogen. Breng vervolgens lijm aan daar waar je de glitter wilt hebben. En strooi glitter in de natte lijm. Plaats voor je gaat strooien eerst een stuk papier onder de walvis, om overtollige glitter op te vangen. Je kunt de glitters die naast de walvis vallen op die manier gemakkelijk weer terug in het potje gieten.

Breng je walvis tot leven door hem een oogje en mond te geven. Deze kun je op de walvis tekenen met een acrylverf stift.

Klik hier voor nog veel meer zeedieren, dolfijnen, walvissen, vissen en zeepaardjes

Gerelateerde berichten

Deel dit bericht

Product toegevoegd aan vergelijking
Product toegevoegd aan verlanglijst