DIY Sieraden met Cabochon hangers

Gepubliceerd: 16-06-2020 - Categorieën: Sieraden maken

Maak zelf stijlvolle sieraden met cabochons

Deze armbanden zijn gemaakt op sieradendraad en worden gesloten met een karabijnsluiting.

Voor een basishandleiding hoe je werkt met sieradendraad en slotje, kun je het blogbericht lezen: Sieraden op sieraden draad met slotje- zo doe je dat.

Hieronder laten we je stap-voor-stap zien hoe je zelf zo'n armband kunt maken en daaronder laten we je ook zien hoe je bijpassende oorbellen kunt maken.

Benodigdheden

In het productoverzicht onder dit bericht, kun je zien welke materialen zijn gebruikt om deze armbanden te maken.

Wat je minimaal nodig hebt, zijn een starterset met sieradendraad, knijpkralen, kalotten, jump ringen en karabijnsluiting. Daarnaast heb je natuurlijk kralen nodig.

Voor het monteren zijn platbektangen een must.

Stap-voor-Stap armband met cabochon

Knip een stuk sieradendraad af van ongeveer 25 cm. Plaats aan één kant een kalot met de opening naar de buitenkant gericht. Plaats een knijpkraal. Knijp de knijpkraal plat en knijp de kalot er overheen. Je kunt ook alvast een jump ring aan de kalot vastmaken, maar dat kan ook aan het eind. Rijg nu je kralen zoals je zelf wilt. Hier zijn kleine facet kralen en glaskralen geregen op het koord, met daartussen kleine spacer kralen in bloemvorm en ook 2 mm goudkleurige knijpkralen. In dit voorbeeld worden deze knijpkralen niet plat geknepen, want ze doen hier dienst als spacer kraal.

Wanneer je de helft van de armband geregen hebt, plaats je de cabochon hanger. Maak eerst een jump ring vast aan het oog van de hanger, en rijg die dan op het koord. Daarna vul je de andere helft met kralen en sluit je af met een kalot en een knijpkraal. Zie hiervoor het artikel over het maken van sieraden op sieradenkoord met een slotje. In dit artikel staat ook een korte video zodat je kunt zien je op de juiste manier een jump ring opent, zodat je die ook weer mooi strak kunt sluiten.

Armband met cabochon hanger met twee ogen

Het maken van deze armband werkt iets anders dan de eerste. Je rijgt je kralen tot ongeveer de helft. Dan rijg je een knijpkraal op je armband en vervolgens maak je de cabochon vast zoals getoond op de foto. Steek het draad terug door de knijpkraal en een aantal geregen kralen. Knijp de knijpkraal plat. Knip overtollig draad af.

Doe hetzelfde voor de andere kant. Je maakt dus de twee helften afzonderlijk en die worden in het midden aan elkaar gezet aan de cabochon. Houd voor het bereken van de lengte van je armband rekening met de lengte van de cabochon en ook de lengte van het slot.

Een andere manier om zo'n kraal met twee ogen in in het midden van je armband te bevestigen, wordt getoond in de handleiding voor het maken van een armband met een schelp in het midden. Die methode kun je ook volgen.

Voor een ketting

Wil je een bijpassende ketting maken, dan kun je gewoon het idee van de armband volgen en langer maken, zodat het past om je hals.

Maak bijpassende oorbellen

Hierboven zie je enkele voorbeelden van oorbellen die heel gemakkelijk zijn te maken met cabochon hangers.

Maak een cabochonhanger vast aan een oorsteker met een jump ring, en klaar is Kees. Eenvoudiger kan niet!

Hier zijn twee cabochons aan elkaar gemaakt. De druppelvormige cabochon is met een jump ring vastgezet aan een cabochon met twee ogen. Aan het bovenste oog is ook een jump ring bevestigd en die kant maak je vast een je oorsteker of Franse oorbelhaak. Je kunt hiervoor ook een ketting van twee jump ringen gebruiken. Hierdoor hangen de cabochons vrijer.

En dit zijn nog enkele voorbeelden.

Oorbellen van cabochon en kralen

De voorste oorbel is gemaakt door de cabochon aan een kettelstift te hangen en de kettelstift te vullen met kralen die je ook gebruikt hebt, voor je armband.

Een kettelstift is een stuk metaal met onderaan een oogje. Dit oogje kun je openen en daar kun je de cabochonhanger aan hangen. Daarna het oogje weer goed sluiten.

Vervolgens rijg je kralen op de kettelstift. Je kunt de hele kettelstift vullen, maar je moet wel ruimte overlaten om een oog aan de bovenkant te kunnen maken. Je kunt ook een kortere hanger makken door minder kralen op de stift te rijgen. Overtollige stift kun je afknippen.

Hier zie je bovenaan, dat er een klein open oogje is gemaakt aan het topje van de kettelstift. Dat oogje aan de bovenkant maak je door de stift rond en rondbektang te buigen. Nu kun je de oorsteker aan dat oogje vastmaken en daarna maak je het oogje dicht.

Klik hier voor het assortiment kralen

Gerelateerde berichten

Deel dit bericht

Product toegevoegd aan vergelijking

iHobby gebruikt cookies om uw bezoek en het winkelen bij iHobby persoonlijker en makkelijker te maken. Door verder te kijken op onze website gaat u hiermee akkoord.

Product toegevoegd aan verlanglijst