DIY poppenhuis - decoreer naar eigen smaak

Gepubliceerd: 22-06-2020 - Categorieën: IJsstokjes , Knutselen in de vakantie , Knutselen met Kinderen , Mini World

Poppenhuis - zelf bouwen, decoreren en inrichten

In deze blog laten we zien hoe je een basis DIY poppenhuis zelf kunt decoreren met een houten vloer, hout fineer dakpakken en met prachtig behang van handgeschept papier.

Ook krijg je tips voor de inrichting en hoe je er een heel gezin bij kunt maken van traditionele wasknijpers.

De hier gebruikte hobbyartikelen, kun je vinden bij 'gerelateerde producten' onderaan dit bericht.

Stap-voor-stap poppenhuis decoreren

Je kunt het huis schilderen met Plus Color Acrylverf. Hier hebben we de bruine randen wit geverfd. Gebruik hiervoor een plat penseel, dat werkt het makkelijkst. De rest van de buitenkant hebben we ook wit geschilderd, inclusief de ladder.

Daarna hebben we de randen rond de buitenramen aangezet met een dunne zwarte Posca stift van maat 1MR en dat is 0.7mm dik.

Knip de afgeronde uiteinden van de ijsstokjes af en leg een houten vloer. Lijm vast met hobbylijm of houtlijm. Je kunt ijsstokjes knippen met een gewone schaar. Gebruik hiervoor niet de punt van de schaar, maar plaats het stokje in het midden van de schaar. Dit voorkomt splinteren.

Voor het dak zijn uit een stuk bamboe fineer dakpannen geknipt.

Snij bamboe fineer in 3 cm brede stroken voor het dak. Je krijgt 4 strips uit een vel bamboe fineer.

Bevestig de dakpannen op het dak met hobbylijm. Begin met het lijmen van de onderste rij op de dakpannen zodat ze iets uitsteken. Plaats de dakpannen iets over elkaar zoals op de foto.

Snijd of knip het designpapier voor behang zodat het op de lange muur past. Gebruik de muur als sjabloon om de gaten voor de ramen uit te knippen.

Behang de muren met het papier. Gebruik een lijmstift om het behang op de muur te plakken.

Knip het behang voor de gevels op dezelfde manier uit als hierboven beschreven. Bevestig het design papier op de gevels met een lijmstift. Vergeet niet de gaten uit te snijden, zodat je later het huis netjes in elkaar kunt zetten. Laat goed drogen en zet het huis in elkaar.

Video poppenhuis in elkaar zetten

De inrichting van het poppenhuis

Je kunt het poppenhuis inrichten met bijvoorbeeld een tweepersoonsbed, een kleine tafel met twee krukjes en een schommelstoel.

Het tweepersoonsbed is gemaakt van een mini pallet. Het matras, kussens en deken zijn gemaakt van vilt. Je kunt dubbelzijdig tape gebruiken om de witte sierranden op de kussen en de deken te plakken. Je kunt de sierranden er uiteraard ook op naaien. Het matras is gemaakt van een dubbelgevouwen stuk hobbyvilt. Gebruik je dik vilt van 3 mm, dan kun je een enkel stuk gebruiken.

De kussen zijn hier ook geplakt met dubbelzijdig tape. Je kunt de kussens eventueel een beetje opvullen met polyestervulling of een plukje watten.

Onder de krukjes en de tafel is een vloerkleed geplaatst. Je kunt deze knippen uit vilt en dan langs de rand het kleed inknippen om franje te maken. Ook leuk is om een vloerkleed te haken. Dit kleed heeft een diameter van 9 cm.

Je kunt de poppenhuis meubels verven met Plus Color Acrylverf in alle kleuren van de regenboog.

Maak poppen voor je poppenhuis

Voor deze poppen zijn wasknijpers met een voet gebruikt. De kledingstukken zijn gemaakt uit vilt met behulp van dit sjabloon dat je hier gratis kunt downloaden.

Stap voor Stap poppen maken en aankleden

De eerste stap is om de wasknijpers op maat te zagen. Voor de papa-pop is de hele wasknijper gebruikt. Mama is iets kleiner en het oudste kind is iets kleiner dan mama en baby is de kleinste.

Teken de gezichten op de wasknijpers met Colortime Fineliner-markers. Gebruik een dun penseel en acrylverf voor het haar. Verf twee kleine houten kralen voor het knotje van het meisje en de moeder en bevestig met hobbylijm. Als het haar van de moeder droog is, schilder dan een grijze hoofdband met acrylverf. Wanneer de hoofdband droog is, versier je verder met kleine stippen gemaakt met witte acrylverf.

Maak de vader door de bovenkant van de wasknijper te schilderen met blauwe acrylverf. Verf een zwarte stropdas zodra de blauwe verf droog is. Verf de onderkant van de wasknijper en de standaard met zwarte acrylverf en laat drogen. Gebruik een priem om een gat in elke kant voor de armen te maken. Breng een beetje lijm aan op het ene uiteinde van twee stukken blauwe chenille draad en druk in elk gat.

Knip een stuk zwart vilt voor de broek van de vader met behulp van de sjabloon die op deze pagina als afzonderlijk PDF-bestand beschikbaar is. Maak een diagonale snede in het midden van het zwarte stuk vilt om de broekspijpen te verdelen. Bevestig power tape langs alle randen en bevestig de broek aan de wasknijper.

Maak met behulp van de sjabloon een riem van een stuk bruin vilt. Bevestig eerst de power tape, omdat je hierdoor het vilt kunt vasthouden wanneer je het in een smalle strook voor de riem knipt. Gebruik dezelfde procedure bij het knippen van een kleine riemgesp van grijs vilt en bevestig deze op de riem.

Maak de moeder door de poten van de wasknijper en de standaard te verven met zwarte acrylverf.

Knip de blouse, de rok en de riem uit met behulp van de sjabloon. Bevestig power tape op de kleding of op de wasknijper zoals op de foto.

Bevestig de kleding op de wasknijper. Bevestig een stuk power tape op de rok voor bevestiging aan de achterkant.

Gebruik een priem om aan elke kant een gat te maken voor de armen. Breng een beetje lijm aan op het ene uiteinde van twee stukken gele chenille draad en druk in elk gat.

Maak de dochter door de basis van de wasknijper te schilderen met zwarte acrylverf en de standaard met roze acrylverf. Als de verf droog is, schilder dan kleine witte stippen op de zwarte benen.

Knip de jurk uit met behulp van de sjabloon. Bevestig power tape op de jurk en bevestig de jurk op het meisje.

Gebruik weer de priem om gaten te maken en de armen met lijm in de wasknijper te duwen. Laat goed drogen.

Uit wit vilt is een klein strikje geknipt en met hobbylijm bevestigd op de jurk van het meisje.

Maak de baby door een mutsje uit roze vilt te knippen met behulp van de sjabloon en een deken uit lichtblauw vilt te knippen met behulp van de sjabloon. Bevestig power tape langs alle randen en bevestig het vilt op de baby.

<

Knip met behulp van de sjabloon een decoratieve rand voor de deken uit wit vilt.

Bevestig de rand langs de rand van de deken met hobbylijm.

Extra's

Voor het inrichten van de omgeving van het huis, kun je er een mooie boom bij plaatsen, vetplantjes, een vrachtwagen en een picknicktafel, kippen, konijnen en nog veel meer. Deze mini hobbyproducten kun je vinden bij het assortiment Mini World.

Je kunt ook van Silk Clay kleine knuffels kleien voor de poppenkinderen. Ook leuk zijn potten met planten bijvoorbeeld. Die kunnen ook gemakkelijk van Silk Clay gemaakt worden.

Een pop voor de oudste dochter

Om deze pop te maken, klei je eerst alle delen afzonderlijk. Zie de foto hieronder.

Silk Clay is goed te beschilderen. Je kunt de ogen en mond ook op het gezicht tekenen met een permanente stift in plaats van te kleien. Deze pop ziet er groot uit, maar het idee is dat je die piepklein maakt.

Hier krijg je een idee van hoe klein de pop is. Nadat je alle onderdelen hebt gemaakt, zet je de pop in elkaar.

Een beertje

Dit zijn de onderdelen die je nodig hebt voor een beertje.

Duw alle onderdelen op het lijf en je hebt een schattig beertje.

De Poes

Dit zijn de onderdelen voor een poes.

Plaats de kop op het lijf en de staart aan de achterkant tegen het lijf. Plaats de oortjes op de kop en gebruik een tandenstoker om ogen te maken.

Bloeiende potplanten

Deze planten zijn gemaakt van Silk Clay. Je kunt een klein stokje (tandenstoker) nemen voor de stengel en die bekleden met Silk Clay. Bovenaan maak je dan de bloem. Plaats de bloemen in een vingerhoed en vul met bruine Silk Clay. Je kunt ook een bloempot zelf kleien van Silk Clay.

Kleine paddenstoelen staan ook altijd gezellig. Je kunt deze voor het huis plaatsen of bij de boom.

Kijk ook bij Cupcakes onder de Stolp. Daar kun je zien hoe je cupcakes en andere lekkernijen kunt maken. Je kunt er een schaal bij kleien en alles midden op tafel plaatsen.

Veel creatief plezier,

Team iHobby

Gerelateerde berichten

Deel dit bericht

Product toegevoegd aan vergelijking

iHobby gebruikt cookies om uw bezoek en het winkelen bij iHobby persoonlijker en makkelijker te maken. Door verder te kijken op onze website gaat u hiermee akkoord.

Product toegevoegd aan verlanglijst