17 DIY Cadeau ideetjes voor Moederdag

Gepubliceerd: 27-04-2020 - Categorieën: Knutselen met Kinderen , Moederdag

Maak zelf een cadeau voor Moederdag

In dit blogbericht zetten we een aantal cadeau-ideeën op een rijtje die je zelf kunt maken voor Moederdag. Je kunt ze namaken zoals getoond of je erdoor laten inspireren.

Fotolijsten met Foam Clay en Strass

Het fijne van het decoreren van fotolijsten met Foam Clay is dat iedereen het kan (al vanaf 3 jaar), en dat iedereen op zijn eigen niveau er iets moois van kan maken!

Dit is houten fotolijst dat geplaatst is op een mini ezel. De fotolijst is gedecoreerd met Foam Clay en direct in de nog natte Foam Clay zijn strasstenen geduwd. Lijmen is niet nodig omdat Foam Clay van zichzelf lijm bevat.

Nog een voorbeeld van een fotolijst gedecoreerd met Foam Clay en Strass.

Voor de bloemen zijn stukken Foam Clay uitgerold tot dunne lappen. Laat de Foam Clay even drogen zodat de Foam Clay een beetje hard begint te worden. Hierdoor kun je de Foam Clay knippen of ponsen. Hier zijn de blaadjes één voor één uitgeknipt en met een beetje verse Foam Clay op de lijst geplakt. Voor de harten zijn strasstenen gebruikt.

Let op: Foam Clay bevat lijm, waardoor het hecht op zichzelf, op hout, papier-maché en andere poreuze oppervlakken. Als je een uitgerold stuk Foam Clay wilt laten drogen, is het verstandig om het op een stuk plastic te plaatsen, zodat je het weer kunt verwijderen en kunt knippen of ponsen.

Cadeaus gemaakt met Silk Clay

Hier is een bos bloemen in vaas geboetseerd van Silk Clay op kartonplaat met steun op de achterkant. zodat het schilderij kan worden opgehangen of kan worden neergezet.

Een zelfportret maken voor je moeder is ook altijd leuk! Deze zelfportretten zijn gemaakt op een onderzetter. Ze blijven staan op de geboetseerde handen of voeten. Voor dit idee hebben we een volledige werkbeschrijving met foto's: Zelfportret met Silk Clay.

Een zelfgemaakte fotolijst in de vorm van een bloem van Silk Clay. Voor dit idee hebben we ook een stap-voor-stap werkbeschrijving gemaakt: Bloemenkinderen van Silk Clay.

Decoreer een fles met een dier of bloem geboetseerd van Silk Clay. Ken je Silk Clay nog niet? Lees dan ons blog: Silk Clay - de leukste klei.

Glas voor Moederdag

Maak een hart met je foto voor Moederdag. Lees de stap voor stap beschrijving in Harten met Decoupage. Hier kun je ook nog andere voorbeelden vinden.

Lijm een foto van jezelf op de achterkant van de glasplaat en maak een achtergrond door te deppen met A-Color glasverf.

Teken details en schrijf tekst op de voorkant met een glas en porseleinstiften.

De in het voorgaande voorbeeld gebruikte glasplaten met standaard zijn ook heel geschikt om op te mozaïeken. Mozaïek bijvoorbeeld een 'bloem' op het glas. Bevestig de mozaïekstukjes met Clear Multi Glue Gel. Laat liggend drogen voordat je je creatie in de standaard plaatst.

Nog meer Mozaíek voor Moederdag

Teken met potlood een hart op een houten ikoon en vul op met glasmozaïek. Superschattig! De randen van de ikoon zijn zwart geverfd met Plus Color Acrylverf, maar iedere andere kleur kan uiteraard ook. De mozaïekstukjes zijn opgelijmd met Clear Multi Glue Gel. Laat liggend drogen.

Hier zijn twee houten waxinelichthouders gedecoreerd met mozaïek. Verf de houders in de gewenste kleur met Plus Color Acrylverf. Hier zijn ze wit geverfd. Lijm je mozaïekstukjes op de houders met Clear Multi Glue Gel. Decoreer de stukjes met teksten, stippen enz. met Glas & Porseleinstiften.

Let op: Er zijn twee verschillende dozen van deze glasmozaïek; één met kleine stukjes van 8 tot 20 mm en een dikte van 2 tot 3 mm en één met grotere stukken van 15 tot 60 mm en een dikte van 5 mm.

Cadeaus van Krimpfolie

Deze hangers zijn gemaakt van Krimpfolie en vervolgens aan een balletjes ketting geregen. Lees alles over krimpfolie en hoe je zo'n leuke hanger kunt maken in het blog: Krimpfolie wat is het en wat kun je ermee.

Deze handen zijn ook gemaakt van krimpfolie en vervolgens vastgemaakt aan een sleutelhanger. De stap-voor-stap werkbeschrijving kun je hier lezen: Handige handen van krimpfolie.

Porselein voor moeder

Decoreer porselein voor mama. Met deze glas- en porseleinstiften is dat heel gemakkelijk. Lees er meer over in: Porselein decoreren met glas- en porseleinstiften. Hier kun je ook een video vinden en precies lezen hoe je de verf fixeert om de mokken in de afwasmachine te kunnen wassen.

In plaats van hartjes, doet een bloemetje het ook altijd goed. Je kunt met deze stiften ook heel mooi teksten schrijven op porselein.

Wist je dat we ook eierdopjes en muesli bakjes in ons assortiment hebben?

Al het porselein kun je hier vinden.

Houtbranden

Decoreer een snijplank met de houtbrander. De snijplanken van bamboe zijn hiervoor uitermate geschikt omdat ze lekker glad zijn en de houtbrander glijd er gemakkelijk over heen zonder dat je last hebt van houtnerven. Meer over houtbranden op bamboe kun je hier vinden: Houtbranden op Bamboe.

Gerelateerde berichten

Deel dit bericht

Product toegevoegd aan vergelijking


iHobby Friends


Spaar jij al punten bij iHobby?
Maak een account bij ons aan en meld je aan voor ons iHobby Spaarprogramma en spaar voor leuke kortingen.

 Klik hier voor meer informatie

Product toegevoegd aan verlanglijst