Decoreer met Rotan

Gepubliceerd: 09-01-2021 - Categorieën: Home Deco , Productinfo/Technieken

In dit artikel laten we enkele ideeën zien hoe je zelf accenten in huis kunt aanbrengen met Home Deco. De lampenkap is onze favoriet.

DIY Lampenkap van Faux Leather en Rotan

Deze lampenkap is gemaakt rond een metalen lampenkap met binnenin twee kokers van rotan en aan de buitenkant een kap van leerpapier. Hier is effen leerpapier gebruikt maar je kunt ook kiezen voor leerpapier met bloemetjes of gouden stippen enzovoort.

Stap-voor-stap

Plaats de lampenkap op het Faux Leather. Markeer met een potlood op het papier de boven- en onderkant van de lampenkap terwijl u de lampenkamp ieder keer iets verder rolt. Voeg een extra 2 cm toe aan de boven- en onderkant, zodat het Faux Leather stuk groter is dan het deel van rotan. Je hebt ook een aantal centimeters extra nodig voor het sluiten. Zet het strijkijzer op een gemiddelde temperatuur en strijk het Faux Leather glad.

Knip het ontwerp uit en bevestig dit aan de buitenkant van de lampenkap met wasknijpers om het op zijn plek te houden. Breng lijm aan op het Faux Leather, daar waar het overlapt. Houd de overlap op zijn plek met wasknijpers tot de lijm droog is.

Knip twee stukken rotan. Een stuk van 30 x 38 cm en een stuk van 12 x 25 cm. Maak twee kokers en zet vast met lijm. De ene koker is 30 cm hoog en de andere 12 cm hoog.

Trek een paar draden rotan eruit zodat de gaten in het stuk rotan aan één kant open zijn en rond de lampenkap kunnen grijpen.

Plaats de kleine koker op de bovenkant van de lampenkap en de grote onderaan. U kunt de rotantubes op de lampenkap bevestigen door een klein stukje touw door een paar gaten in de rotan en de lampenkap te binden.

Maak een rand van Faux Leather voor op de rotan kokers. Zet vast met hobbylijm. Gebruik wasknijpers om alles op zijn plek te houden tijdens het droogproces.

Gebruik geen peertje dat te warm wordt, wanneer je deze lampenkap gebruikt.

Hangende opberger van Faux Leather en Rotan

Maak een praktische en decoratieve opberger voor aan de muur van Faux Leather en rotan.

Print het sjabloon uit. Het pdf-bestand bestaat uit drie delen die in elkaar moeten worden gezet om een halve sjabloon te maken zoals op de foto. Breng de sjabloon over op Faux Leather papier en knip uit. Een tip: je kunt het Faux Leather papier strijken als dat nodig is. Zet het strijkijzer op medium.

Download het sjabloon

Maak een vouwlijn langs de stippellijnen met behulp van een liniaal en een vouwbeen.

Knip een stuk rotan van 22 x 17,5 cm en plak dit op het Faux Leather papier zoals op de foto. Je kunt er een zwaar voorwerp op plaatsen totdat de lijm droog is. Een tip: strijk het rotan met een strijkijzer op medium stand en stoom om het glad te strijken.

Vouw het Faux Leather papier en zet vast met rivets. Plaats het onderste gedeelte van de rivet op de holle kant van het aambeeld en plaats vervolgens het Faux Leather papier erop. Plaats de rivet door met een hamer op het platte uiteinde van de rivet setter te slaan, zoals weergegeven op de foto.

Vouw het Faux Leather papier om het handvat en zet het vast met rivets volgens dezelfde methode als in de vorige stap.

Mand van Faux Leather gedecoreerd met Rotan

Decoreer een Faux Leather mand met een band van rotan.

Knip een stuk rotan van 37 x 11 cm. Je kunt de rotan stomen met een stoomstrijkijzer op een medium stand voordat je het op het Faux Leather papier bevestigt.

Vouw de rand van de kunstleren papieren mand naar boven. Bevestig de rotan om de mand en lijm bij de voeg aan elkaar. Zorg ervoor dat de naad van de rotan gelijk ligt met de naad van de mand.

Bind een paar stukjes touw om de zak om alles op zijn plaats te houden terwijl de lijm droogt. Als de lijm droog is, knip je het touw af en vouw je de rand van de mand weer naar beneden

Dienblad of bakje van Faux Leather met Rotan

Maak een mooi bakje of dienblad van Faux Leather bekleed met een stuk rotan.

Print het sjabloon uit dat als afzonderlijke pdf hieronder beschikbaar is. Neem de patronen over op het Faux Leather papier en knip uit. Is je Faux Leather erg gekreukeld of wil het niet plat liggen, dan kun je het plat strijken. Zet het strijkijzer op een middelmatige temperatuur en strijk het Faux leather papier glad met het strijkijzer.

Download het sjabloon

Maak vouwlijnen op de stippellijnen met een liniaal en een vouwbeen.

Knip een stuk rotan van 21 x 15 cm en plak dit op het midden van het Faux Leather papier. Leg er een zwaar voorwerp op totdat de lijm droog is.

Vouw het Faux Leather en zet de verbindingen vast met een rivet. Gebruik hiervoor de rivet setter.

Veel decoratief plezier,

Team iHobby

Gerelateerde berichten

Deel dit bericht

Product toegevoegd aan vergelijking
Product toegevoegd aan verlanglijst