Cactussen van klei

Gepubliceerd: 07-09-2020 - Categorieën: DIY Cadeaus , Foam Clay , Home Deco , Knutselen met Kinderen , Mini World , Silk Clay

Cactussen van verschillende soorten klei

Je kunt cactussen zelf boetseren van bijvoorbeeld Silk Clay. Of je kunt een styropor of houten cactus versieren met Foam Clay. En dan is er ook nog Fimo klei. In ons assortiment kun je zowel professionele Fimo vinden als Fimo voor kinderen.

Cactus van Silk Clay

Je kunt cactussen zelf kleien van Silk Clay. Silk Clay is heel gemakkelijk te bewerken en je hebt er weinig kracht voor nodig.

Hier laten we zien hoe je een leuke beker kunt versieren met zelf geboetseerde cactussen.

Gebruik een Styropor Ufo of ei voor de grote cactus. en bekleed met groene Silk Clay. Je kunt kleinere styropor vormen gebruiken voor de armen van de cactus, of deze helemaal boetseren van Silk Clay.

De stippen zijn gemaakt van witte Silk Clay en omcirkelt met bruine Silk Clay.

Vul de beker (of bloempot) met bruin tissue papier. Plaats daarop een flinke hoeveelheid bruine Silk Clay voor potgrond. Plant daarin je cactussen van Silk Clay. De beker kun je versieren met glas-en porseleinstiften. Het is verstandig om dit eerst te doen en de beker te fixeren in de oven, volgens aanwijzingen op de verpakking van de glas- en porseleinstift en pas daarna te vullen met tissue papier en Silk Clay.

Mini-tuintje met cactussen

Deze cactussen en vetplanten zijn gemaakt van Silk Clay. Voor de cactus rechtsachter is lichtgroene en donkergroene Silk Clay gemengd. De rode puntjes op het plantje linksachter zijn geverfd met Plus Color Acrylverf. De vetplantjes op de voorgrond zijn ook met verf bewerkt, om ze wat meer diepte te geven.

Meer lama dan cactus

Deze lama van mdf hout op standaard is gedecoreerd met Foam CLay en silk Clay. De cactussen zijn voornamelijk geboetseerd van Silk Clay.

Je kunt de onderdelen los kopen, maar ook als ihobby pakket.

Klik hier voor het iHobby assortiment Silk Clay.

Cactussen van Fimo Klei

Deze cactussen zijn geboetseerd van Fimo klei. Je kunt ze ook maken van Silk Clay.

In ons assortiment kun je zowel Fimo voor kids vinden als professionele Fimo.

Bekijk hier het assortiment Fimo Kids.

Klik hier voor Fimo Professional

Cactussen met Foam Clay

Voor deze cactus is een styropor form gebruikt die is bekleed met Foam Clay. Deze form kun je hieronder vinden bij gerelateerde producten.

Voor de pot is bruine Foam Clay gebruikt. Voor de cactus zelf is groene Foam Clay gebruikt en de stekels zijn gemaakt van kleine zwarte bolletjes Foam Clay. De bloemen zijn gemaakt van roze Foam Clay.

Foam Clay kun je ook mengen. Wil je een lichtere kleur groen, dan kun je wit door je Foam Clay mengen bijvoorbeeld.

Deze mooie terracotta spaarpot is gedecoreerd met Foam Clay. De stekels zijn gemaakt van kleine puntige plukjes Foam Clay.

Deze leuke set van Lama met cactus op ondergrond kan gedecoreerd worden op allerlei manieren. Je kunt de set verven, maar ook Foam Clay en Silk Clay gebruiken. Op de ondergrond kun je gerust nog extra kleine cactussen plaatsen die je zelf boetseert van Silk Clay en/of Foam Clay.

Klik hier voor het assortiment Foam Clay.

Veel creatief plezier,

Team iHobby

Gerelateerde berichten

Deel dit bericht

Product toegevoegd aan vergelijking


iHobby Friends


Spaar jij al punten bij iHobby?
Maak een account bij ons aan en meld je aan voor ons iHobby Spaarprogramma en spaar voor leuke kortingen.

 Klik hier voor meer informatie

Product toegevoegd aan verlanglijst