Borduur vlinders met de punchnaald

Gepubliceerd: 06-10-2020 - Categorieën: DIY Cadeaus , Home Deco

Naaldpunch zelf deze prachtige vlinders

Deze vlinders zijn geborduurd met behulp van een punchnaald voor dik garen en een borduurkom. De borduurkom bevat 2 borduurringen waarmee je de stof strak kunt trekken en door de kom onder de ring, kun je gemakkelijk en veilig aan tafel borduren of de kom op schoot houden.

In dit voorbeeld is gewerkt op aida-stof. Je kunt ook op linnen werken. Onze ervaring is dat de naald moeilijker insteekt en soms stroef omhoog komt op aida-stof en daarom gaat onze voorkeur uit naar linnen.

Video punchnaald voor dikke wol laden en gebruik van de borduurkom

Als je nog nooit geborduurd hebt met de punchnaald, kun je eerst het blogartikel lezen Borduren met een Punch Needle. Daarin leggen we uit waar je op moet letten om succesvol een mooi borduurwerk te maken met de punchnaald.

Werkbeschrijving vlinder borduren met punchnaald

Knip een stuk aida-stof of linnen van 21 x 21 cm. Open het borduurraam, plaats het buitenste borduurraam in het midden van de stof en teken met een potlood rond de binnenkant van het raam.

Print de sjabloon uit die als PDF-bestand hieronder beschikbaar is. Knip uit.

Download hier het sjabloon.

Plaats de sjabloon boven op de aida-stof (of linnen), zet vast met spelden en neem het ontwerp met een potlood over op de stof. Zet de stof nu vast op de borduurkom.

Laad de punchnaald met grijs garen volgens de instructies op de verpakking. Stel de naald af op stand "C". Borduur de buitenrand van de vlinder door de naald helemaal in ieder tweede gaatje te steken. Borduur vanaf de achterkant van de aida-stof (of linnen)

Wissel nu naar lavendelkleurig garen en borduur op dezelfde manier het middelste deel van de vlinder. Ga verder met lichtroze garen en borduur het binnenste gedeelte van de vlinder.

Laad de punchnaald met gebroken wit garen en stel de naald in op stand "D" voor kleinere lussen. Borduur en vul de achtergrond in van de rest van de aida-stof (of linnen).

Hecht de losse uiteinden af.

Plaats het borduurwerk in een borduurring.

Laat een 2 cm brede zoom rondom het borduurraam en knip de rest van de stof af.

Breng decoupage lijmlak voor textiel aan op de achterkant van het borduurwerk om alle draden vast te zetten. Werk af door de randen van de stof rond het raam te vouwen en vast te lijmen met decoupage lijmlak voor textiel.

De hier gebruikte dikke wol bestaat voor 55% uit wol en 45% uit polyacryl. Deze wol is ook fantastisch om mee te breien en te haken. Aanbevolen breinaalden nr. 6.

De wol is verkrijgbaar in 20 kleuren die je hier kunt vinden.

Veel creatief plezier,

Team iHobby

Gerelateerde berichten

Deel dit bericht

Product toegevoegd aan vergelijking

Leuk dat je op zoek bent naar creativiteit bij iHobby! We maken je bezoek graag zo makkelijk en persoonlijk mogelijk. Zo maken we gebruik van functionele cookies om de website goed te laten werken. Ook plaatsen we analytische cookies zodat we van jouw bezoek óók nog iets van leren voor de toekomst. Wil je meer weten? Lees dan hier alles over ons privacybeleid. Door op akkoord te klikken of verder te gaan op onze website ga je met ons privacybeleid akkoord.

Product toegevoegd aan verlanglijst