4 x een kerststal om zelf te maken

Gepubliceerd: 02-10-2020 - Categorieën: DIY Feestdagen , DIY Kerst

DIY Kerststal

Wil je zelf een kerststal maken voor je kerstdecoraties dit jaar? in dit blogartikel tonen we vier hobbyartikelen om zelf een kerststal te decoreren.

Kerststal met figuren gekleed in vilt

Met het pakket "Er is een kindeke op aard..." van Creotime, kun je zelf een supermooie kerststal maken. De doos wordt gebruikt voor de stal. De vloer bekleed je met ijsstokjes en het dak met stro. Josef, Maria, baby Jezus en de wijzen krijgen mooie mantels aan van Vilt. Alles dat je nodig hebt voor deze kerststal kun je vinden in de doos, inclusief een handige werkbeschrijving.

Het pakket is heel luxe en bevat zelfs materialen voor het maken van twee schaapjes. Je kunt deze rechtsonder op de afbeelding hierboven zien.

In de video hieronder kun je precies zien welke materialen het pakket bevat en hoe je de doos omtovert tot stal.

Een prachtige kerststal om heerlijk een tijd mee bezig te zijn!

Kerststal van HG Arts & Crafts

Deze kerststal van licht hout is heel geschikt om te kleuren met acrylverf. Je kunt hiervoor Plus Color acrylverf gebruiken uit flesjes en ook Plus Color of Posca markers voor de details.

Deze kerststal is 33 cm breed en 16,5 cm hoog. De dikte van het hout is 0,4 cm.

Hier is een voorbeeld van een geverfde versie van deze kerststal

Klik hier voor het uitgebreide assortiment Plus Color Acrylverf en - markers.

Kerststal van Ismare keramiek

Ismare keramiek is van prachtige kwaliteit en mooi gedetailleerd. Je kunt Josef, Maria en kindeke Jezus kleuren met Plus Color acrylverf en details aanbrengen met Plus Color of Posca markers. Ook A-Color verf met glitter en metallic is heel geschikt.

Bekijk het blog bericht Ismare Keramiek voor Kerst, voor ideetjes hoe je dit keramiek kunt decoreren.

Experimenteer naar hartenlust met allerlei verfsoorten en inkten, maar afbakken in de oven raden we af want het materiaal is een soort gips en we weten niet hoe dit zich in de oven gedraagt.

De eenvoudige kerststal van Gomille

Deze kerststal van mdf-hout is in vergelijking met de bovenstaande kerststallen een stuk eenvoudiger maar daarom niet minder mooi. De kerststal is maar liefst 26 cm hoog en je kunt hem plaatsen in een handige standaard, zodat je de kerststal overal kunt neerzetten. Decoreer naar hartenlust met verf, Foam Clay, decoupage papier, of hoe je het zelf wilt.

Veel creatief plezier,

Team iHobby

Gerelateerde berichten

Deel dit bericht

Product toegevoegd aan vergelijking

Leuk dat je op zoek bent naar creativiteit bij iHobby! We maken je bezoek graag zo makkelijk en persoonlijk mogelijk. Zo maken we gebruik van functionele cookies om de website goed te laten werken. Ook plaatsen we analytische cookies zodat we van jouw bezoek óók nog iets van leren voor de toekomst. Wil je meer weten? Lees dan hier alles over ons privacybeleid. Door op akkoord te klikken of verder te gaan op onze website ga je met ons privacybeleid akkoord.

Product toegevoegd aan verlanglijst